Katalog asortimana

Aktualna ponuda 2020./2021.

Tenis

REKET ZA TENIS I TENISKE LOPTICE

MREŽA ZA TENIS

STUPOVI ZA TENIS

OSTALA OPREMA ZA TENIS

reket za tenis

Teniski reketi razlikuju se prvenstveno po duljini, težini, ravnotežnoj točki, ukočenosti, debljini snopa, string uzorku, gustoća žica i veličini glave.

Reket za tenis za odraslu osobu izrađuje se od kompozita grafita. Reket za tenis izrađen od drva (originalni materijal okvira reketa), čelika, stakloplastike ili aluminija smatra se zastarjelima. Iako su ti materijali tehnički legalni za igru. Reket za tenis od pletenog grafita donedavno se smatrao vrhunskim, a lijevani teniski reketi su već neko vrijeme bili norma.

Grafitno-kompozitni teniski reketi su današnji industrijski standard u profesionalnom tenisu.


I u rekreativnom i u profesionalnom tenisu, trend je bio daleko od teških reketa prema lakšim reketima, unatoč nedostacima lakih reketa, kao što je povećano uvijanje.

Veća masa daje reketima “prohod”, zamah koji se nastavlja nakon što je igrač uspio pokrenuti reket i koji je otporniji na zaustavljanje od momenta loptice. To može dati dojam da reket proizvodi udarce s većom snagom, iako je to komplicirano. Veća masa obično uključuje sporiji zamah, ali više energije za izvođenje zamaha. Veća masa također pruža više amortizacije od udara lopte, izvora ozljeda kao što je teniski lakat. 

Međutim, velika masa reketa može uzrokovati umor u području ramena. Obično je sigurnije da tijelo ima veću masu. Dodatno, veća masa osigurava veću stabilnost. To čini reket otpornijim na sile uvijanja i potiskivanja. 

Lagani teniski reketi imaju dodatni nedostatak jer početnicima olakšavaju korištenje neprikladnih poteza koji dominiraju zglobom, što često dovodi do ozljeda. To je zato što lošu mehaniku zaveslaja može biti puno lakše proizvesti s laganim reketom. Kao što je korištenje ručnog zgloba za uglavnom zamahivanje reketom. Izuzetno tipična pogreška igrača početnika je da se jako guše reketom i previše koriste zapešće.


O nama
Adria Sport Servis tim stručnih osoba je svakodnevno uključen u školski, rekreativni i profesionalni sport. Svakodnevno u našem izboru ponuđenog se vodimo strogo načelima kineziološke struke pa je tako sve u našoj ponudi ispitano i provjeravano prije nego smo Vama ponudili. Iza niza godina postojanja kriju se bogato iskustvo i brojne reference. Upravo su zadovoljni korisnici naša najveća vrijednost i motivacija. Kako bi Vam olakšali izbor i uvid u ponudu proširili smo poslovanje i na ONLINE WEB SHOP i pozivamo Vas da nas posjetite i na web shop adresi www.lopte.net.

Kontakt

Naši ljudski potencijali stoje Vam na raspolaganju. Možete nas kontaktirati mailom na adresu info@adriasport.hr, javiti nam se na obrazac ta Skype i telefonom. Mi smo motivirani za neprestanim napretkom u svakom segmentu našeg poslovanja i rado ćemo saslušati sve Vaše prijedloge.

Pogledajte i naše ostale web lokacije : klikom na stol-za-stolni-tenis.com.hr i svedskeljestve.com.hr.

Posjetite našu društvenu mrežu Facebook, zapratite nas i dobivajte najnovije informacije o sportskoj opremi, promjenama, savjetima i akcijama.

Zahvalni smo za sve naše klijente i veselimo se uvijek i svakoj novoj suradnji!

Cjenik : 2019./2020.>>

Cjenik : 2019./2020.>>